Ski - nivelul tău

Ski - nivelul tău

Știm că ești bun, altfel nu ai fi aici! Aruncă o privire pe lista de mai jos și vezi unde te-ai încadra. Evenimentele noastre au grade diferite de dificultate și încercăm să adresăm o plajă cât mai largă de rideri, mai ales începători. Aici poți afla dacă evenimentul care te interesează pe tine e potrivit pentru nivelu tău.

Atenție! Scara nu este bullshit proof așa că fii sincer!

Pregătire tehnică

Nivelul 1.

Paltonar

Aluneci pe schiuri in plug si reusesti să legi câteva viraje pe pârtii verzi și albastre. Nu te pricepi la mers cu teleschiul, zăpada nebătătorită o vezi doar ca material pentru om de zăpadă și în niciun caz nu ai intra cu schiurile în ea. Pe snowboard aluneci în frunză, dar îți place să verifici pagina de facebook sezând pe mijlocul pârtiei mai mult decât gândul că ar trcebui să te ridici în curând și să mai legi 5 metri de frunză.

Nivelul 2.

Fashion Warrior

Ceea ce porți la schi sau snowboard te interesează mai tare decât îmbunătățirea tehnicii tale. Investești în echipamente și haine dar pe pârtie încă mai stai ocazional în plug. Ca snowboarder ai reușit să renunți la frunză, însă cuvântul carving te duce cu gândul mai degraba la sculptarea unui dovleac decât la niște viraje tăiate.

Nivelul 3.

DunNing Kruger Expert

Le stii pe toate, sportul de iarnă este fratele tău mai mic! Schiezi sau te dai cu placa în fiecare weekend, legi viraje derapate cu schiurile paralele pe pârtii albastre și roșii. Câteodata te mai pierzi pe una neagră și ții neapărat să le spui prietenilor tăi asta. În repetate rânduri. Pe snowboard ai avut deja experiențe off piste și câte un mini kicker e motiv de distracție. Simți că ești cel mai bun și arăți asta.

Nivelul 4.

Gremlin

Ai multe sezoane în picioare iar fiecare sezon înseamnă o duzină de escapade în backcountry. Schiezi cu viraje tăiate pe pârtii albastre și roșii iar toți cei care fac viraje derapate îți par începători. Ai făcut cunoștință cu durerea, nu te mai crezi cel mai bun. Pe snowboard îți place să impresionezi oamenii din telescaun, cobori pe orice fel de pârtie înghețată și nu înjuri administratorul stațiunii pentru asta. Consideri că nu prea mai ai ce învăța pe pârtie și cheia evoluției tale stă doar în afara ei.

Nivelul 5.

Rock star

Ai realizat că o zi pe pârtie poate fi la fel de interesantă ca una în backcountry și că mai ai multe de învățat. Ai experiență, evaluezi terenul, îți adaptezi stilul la calitatea zăpezii, la traficul de pe pârtie, la nivelul de oboseală și vizibilitate. Ești conștient de riscuri și ești calculat. Nu te iei la întrecere cu nimeni, pentru asta ai realizat că există competiții și pregătire specifică… Poate ai fost schior sau boarder de performanță și acum te distrezi cu prietenii în weekend. Ce mai, ești un rockstar (și nu ții să afle toată lumea).

ursulica

Pregătire fizică

Nivelul 1.

Urs în hibernare

Poți să urci 250 m diferență de nivel în clăpari sau boots însă și asta necesită tot efortul din lume. Dacă e închisă telescaunul, ultimul lucru pe care l-ai face este să urci pe jos.

Nivelul 2.

Cățel de sufragerie

Urci până la 500 m diferență de nivel în boots sau în clăpari. Mai ieși la alergat și ești prieten cu sportul. Cu toate acestea nu ai participa la un maraton, poate cel mult de bere.

Nivelul 3.

bolovan injectat

Poți alerga 15 km în plat cu un ritm (pace) decent. Ai mai dat și pe la sala, dar strict ca să arăți mai bine. Dacă ai pune un pariu, ai putea să urci peste 750 m diferență de nivel în clăpari sau în boots și nu ai fi leșinat la final. 

Nivelul 4.

sportivul

Faci sport cu accent pe componenta cardiovasculară săptămânal de 2-3 ori. Alergi peste 15 km lejer, cu bicicleta poți să faci 1500 m diferență de nivel și înțelegi ce și cât trebui să mânânci în timpul efortului. Nu începi ziua cu o tigaie de omletă cu slănină ca mai târziu să te plângi de ziua nașpa pe care o ai.

Nivelul 5.

Husky

Ai fost sportiv de performanță sau un amator extrem de ambiționat. Ai participat la competiții de anduranță cu rezultate bune și încă ești fit. Faci sport săptămânal de minim 4 ori și aici nu numeri ieșirile la sală. Poți să practici un sport de anduranță pentru mai mult de 3 ore legate, oricând. Wuf Wuf, treci la tras sania!