Descoperă
The North Quest

Povestea Noastră

Undeva demult, în primii ani ai existenței noastre, am intrat în contact cu muntele și cu senzația pe care o ai atunci când te afli în prezența lui. Senzația pe care o ai tu, indiferent cine ai fi. Un sentiment a dat naștere unei pasiuni, pasiune care mai târziu s-a transformat într-un mod de viață, într-un mod de gândire, într-un refugiu veșnic din calea restului. Restul…restul e tot ce se întâmplă atunci când nu ești acolo afară, trăind din plin senzațiile pe care ți le-a pregătit natura într-o zi oarecare. Mountain biking-ul, indiferent de perspectivă, dincolo de a fi un banal mijloc de deplasare, e instrumentul prin care accesezi senzații, prin care dai orice culoare și orice nuanță îți dorești, unui cadru deja spectaculos.

Departe de sfera tradițională și a abordării pe care aceasta o presupune, a regulilor rigide, a planurilor fixe, a nevoii de a bifa obiective numai de dragul palmaresului, a previzibilului devenit banal, a satisfacțiilor superficiale ocazionate de nevoi artificiale, noi vă propunem o altă abordare. Ea reflectă integral viziunea noastră. Sătui de ambițiile neîntemeiate cărora le-am căzut pradă cândva, sătui de deturnarea ideilor în scopuri exclusiv materiale, am devenit determinați să oferim acel ceva pe care l-am găsit demult, dar pe care de prea multe ori îl căutăm încă. Scopul nu e acela de a schimba cadrul pentru a ne acomoda, ci mai degrabă e acela de a ne adapta pentru a-l trăi în forma sa cea mai elementară. The North Quest presupune determinarea noastră de a merge acolo, în natura încă sălbatică și a o aborda direct, a-i face față, a o trăi așa cum e ea.

 Să anticipezi corect nevoile riderilor, să le oferi satisfacție și să le prezinți viziunea ta despre mountain biking, asta foarte puțini pot să o facă așa cum o facem noi.

ce ne
propunem

Prin proiectul The North Quest ne-am propus să conturăm și să dăm o formă acelei dorințe de a împărtăși experiențele care ne definesc viziunea, cu voi, cei cu care împărțim perspective similare.

La fel cum fiecare persoană e produsul mediului înconjurător și e implicit influențată de acesta, noi am crescut și ne-am dezvoltat atât pasiunea, cât și caracterul, sub influența peisajelor naturale spectaculase care compun o regiune aflată în nordul îndepărtat, cunoscută drept Maramureș.

ECHIPA TNQ

Pasiunea pentru mountain biking, pentru munte, pentru provocările pe care le ascunde, pentru efortul pe care-l implică sportul ăsta, pentru sentimentele generate, pentru prieteniile legate, toate astea se regăsesc în fiecare dintre membri echipei și în majoritatea celor de seama noastră. Ele sunt necesare, însă pentru a oferi altor persoane ceva unic, ele nu sunt suficiente. Într-o lume care abundă, care promite și care e saturată de oferte ale unor experiențe înălțătoare și facile, diferența pot să o facă doar oamenii. Nu sunt puțin cei care pot și chiar promit experiențe unice în ramura asta. În cel mai sincer mod, să promiți nu e foarte dificil. Să te ții de ce ai promis, e cu totul altceva.

Noi, cei care compunem The North Quest, completăm doza enormă de pasiune cu la fel de multă pregătire, experiență individuală și cel mai important, cu efortul continuu de a ne îmbunătăți. Membri noștri sunt oameni cu experiență, cu o pregătire fizică deosebită, comunicativi, raționali și alături de care sperăm să-ți facă plăcere să-ți petreci timpul.

Robert Dobai

Cel mai bine l-ar descrie pasiunea pentru munte, pentru efortul fizic și dorința continuă de vedea ce e dincolo de orizont. În mountain biking-ul de anduranță, Robert a obținut în ultimii ani la nivel național aproape tot ce și-a propus. În competițiile la care a participat, atât în țară, cât și în străinatate a acumulat experiență solidă, care completată de caracterul său autodidact l-au făcut un bun cunoscător al sportului. Pe deasupra, activitatea sa în mai multe ramuri sportive i-au conturat și mai mult caracterul. Lumea lui Robert e una simplă, dominată de dorința de a-și urma pasiunile – mountain biking-ul și mai ales senzațiile unice pe care le conferă sportul în natură. Pentru Robert, sportul reprezintă atât o modalitate de a descoperi frumusețea impozantă a naturii, cât și un mod de a se îmbunătăți constant în toate domeniile. Fiind o persoană tăcută în general, preferă liniștea și sentimentul de armonie pe care aceasta îl aduce cu sine. În același timp, e o persoană care știe să asculte și care încearcă să găsească soluții la probleme, căreia îi place să se documenteze și să participe la orice schimb de informații constructiv.
EXPERIENȚĂ
PESTE 15 ANI DE MTB
TITLURI
CAMPION NAȚIONAL XCO, XCM​

WOUTER CLEPPE

L-am cunoscut într-una dintre nenumăratele competiții de marathon. Ca pregătire și experiență surclasa toate “vedetele” autohtone, dar cu toate astea îi “lipsea” acel aer de superioritate și din cauza asta ieșea în evidență. Avea un discurs umil și plăcut, iar degajarea cu care povestea despre viața sa îl făceau interesant, fără să lase impresia că voia să pară interesant. Era mai uman și mai abordabil ca oricare alt pasionat, chiar și din rândurile celor fără aspirații sportive. Am legat o prietenie strânsă și era evident că viziunea sa asupra mountain biking-ului se suprapunea perfect peste viziunea noastră. Ideea de a face parte dintr-o echipă unică și de a oferi experiențe inedite unei categorii tot mai rare de mountain bikeri i-au surâs din start. Împreună cu Robert e unul dintre pilonii noștri pentru experiențele brute, imprevizibile, pentru cele în care efortul fizic ridicat se îmbină cu senzațiile unice oferite de peisajele montane greu accesibile și de porțiunile care necesită concentrarea maximă și aptitudini tehnice pronunțate. Despre rezultatele sale din competiții va vorbi doar când e constrâns și poate numai după câteva beri consumate într-un anturaj plăcut! Chiar dacă e belgian se mulțumește cu berea ungurească și e fascinat de sălbăticia munților noștri.

Iulia Crișan

Pasionată de mountain biking și de outdoor, Iulia e un spirit entuziast, fiind îndrăgostită de munte și mai ales de aventurile pe care acesta le oferă. În mijlocul naturii totul e diferit față de aglomerația din oraș, fiecare moment petrecut pe munte e extrem de valoros, noțiunea timpului prinde alt contur și acolo Iulia își formează cele mai importante conexiuni. Muntele și tot ce are el de oferit, toate experiențele în mijlocul naturii au avut un profund caracter educativ, ne spune ea, acolo vechea Iulia a renăscut, dând naștere altor percepții și valori despre om-natură-viață. Vara și toamna Iulia e pe bicicletă și aleargă, iar iarna o găsim tot pe munte, la schi. În cadrul The North Quest, personalitatea deschisă și caracterul ei o fac persoana ideală care să ne completeze echipa, ea fiind creierul în materie de social media și comunicare.

SUZI HILBERT

Suzi e o fire entuziastă, tot timpul dornică de socializare și extrem de responsabilă, însă nu te lăsa înșelat, în spatele zâmbetului se ascunde o multiplă campioană națională la mountain biking cu un apetit către coborârile tehnice.
EXPERIENȚĂ
PESTE 10 ANI DE MTB
TITLURI
CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ LA XCO ȘI XCM

Cristian Trif

Fie iarnă fie vară sansele sa te intâlnești cu Cristi pe munte sunt destul de mari, pe pârtie, la ski de tură, pe bicicleta sau cărând un rucsac pe spate în turele de patrulare, viața lui are o strânsă legătura cu muntele. Cristian este membru Salvamont România din anul 2006 iar pe timp de iarnă îl găsiți pe pârtie, acolo unde cu siguranță este unul dintre cei mai experimentați instructori de schi. Fiind un mountain biker cu o experiență continuă de peste 10 ani a apucat să participe la o grămadă de concursuri pe care le-a încheiat cu rezultate de top și pe parcursul cărora a dobândit cunoștințe tehnice solide și o pregătire fizică excelentă. Deoarece Cristi e un bun cunoscător a diferitelor fațete ale sportului în natură și mai ales ale muntelui, e cu siguranță persoana potrivită pentru a ne completa echipa.

PRIETENII NOSTRI

Am minți dacă am spune că sunt numeroși. Ei, indiferent din ce mediu provin, sunt toți cei care au renunțat la egoismul excesiv, la competitivitatea nejustificată, la goană după satisfacții materiale grandioase, la încercările puerile de a-și demonstra superioritatea cu orice preț, ori de câte ori ar avea ocazia. Sunt toți cei care încearcă să trăiască în prezent și care prin lucrurile pe care le fac și prin viața pe care o duc, își urmează propriile instincte și nu acceptă orbește definiția colectivă a normalului. Sunt toți cei care merg pe drumul lor și care indiferent de reușitele sau de eșecurile personale rămân fideli valorilor în care cred cu tărie.
EXPERIENȚĂ
SUTE DE ORE PETRECUTE PE POTECI
TITLURI
CEI MAI HARD CORE RIDERI

testimoniale

Explorează cu noi cele mai bune trasee

Contactează-ne și îți vom oferi toate detaliile de care ai nevoie.