Descoperă
The North Quest

Povestea Noastră

Undeva demult, în primii ani ai existenței noastre terestre, am intrat în contact cu muntele și cu senzația pe care o ai atunci când te afli în prezența lui, pe care o ai tu, indiferent cine ai fi. Senzația a dat naștere unei pasiuni, pasiune care mai târziu s-a transformat într-un mod de viață, într-un mod de gândire, într-un refugiu veșnic din calea restului. Restul…restul e tot ce se întâmplă atunci când nu ești acolo afară, trăind din plin senzațiile pe care ți le-a pregătit natura într-o zi oarecare. Mountain biking-ul, indiferent de perspectivă, dincolo de a fi un banal mijloc de deplasare, e instrumentul prin care accesezi senzații, prin care dai orice culoare și orice nuanță îți dorești, unui cadru deja spectaculos.

Departe de sfera tradițională și a abordării pe care aceasta o presupune, a regulilor rigide, a planurilor fixe, a nevoii de a bifa obiective numai de dragul palmaresului, a previzibilului devenit banal, a satisfacțiilor scumpe și superficiale ocazionate de nevoi artificiale, noi vă propunem o altă abordare. Ea reflectă integral viziunea noastră. Sătui de ambițiile neîntemeiate cărora le-am căzut pradă cândva, sătui de deturnarea ideilor în scopuri exclusiv materiale, am devenit determinați să oferim acel ceva pe care l-am găsit demult, dar pe care de prea multe ori îl căutăm încă. Scopul nu e acela de a schimba cadrul pentru a ne acomoda, ci mai degrabă e acela de a ne adapta pentru a-l trăi în forma sa cea mai elementară. The North Quest presupune determinarea noastră de a merge acolo, în natura încă sălbatică și a o aborda direct, a-i face față, a o trăi așa cum e ea..

Să fii ghidul unei grupe de cicliști nu e cel mai dificil lucru. Să le anticipezi nevoile, să le adaptezi la condițiile din teren și să le prezinți viziunea ta despre ceea ce înseamnă un traseu epic de mtb oferindu-le satisfacția maximă, asta e o poveste cu totul și cu totul diferită.

ce ne
propunem

Prin proiectul The North Quest ne-am propus să conturăm și să dăm o formă acelei dorințe de a împărtăși experiențele care ne definesc viziunea, cu voi, cei cu care împărțim perspective similare.

La fel cum fiecare persoană e produsul mediului înconjurător și e implicit influențată de acesta, noi am crescut și ne-am dezvoltat atât pasiunea, cât și caracterul, sub influența peisajelor naturale spectaculase care compun o regiune aflată în nordul îndepărtat, cunoscută drept Maramureș.

ECHIPA TNQ

Pasiunea pentru mountain biking, pentru munte, pentru provocările pe care le ascunde, pentru efortul pe care-l implică sportul ăsta, pentru sentimentele generate, pentru prieteniile legate, toate astea se regăsesc în fiecare dintre membrii echipei și în majoritatea celor de seama noastră. Ele sunt necesare, însă pentru a oferi altor persoane ceva unic, ele nu sunt suficiente. Într-o lume care abundă, care promite și care e saturată de oferte ale unor experiențe înălțătoare și facile, diferența pot să o facă doar oamenii. Nu sunt puțin cei care pot și chiar promit experiențe unice în ramura asta. În cel mai sincer mod, să promiți nu e foarte dificil. Să te ții de ce ai promis, e cu totul altceva.

Noi, cei care compunem The North Quest, completăm doza enormă de pasiune cu la fel de multă pregătire, experiență individuală și cel mai important, cu efortul continuu de a ne îmbunătăți. Membri noștri sunt oameni cu experiență, cu o pregătire fizică deosebită, comunicativi, raționali și alături de care sperăm să-ți facă plăcere să-ți petreci timpul.

ro.png

Robert Dobai

Cel mai bine l-ar descrie pasiunea pentru munte, pentru efortul fizic și dorința continuă de vedea ce e dincolo de orizont…

Wouter Cleppe

E unul dintre pilonii noștri pentru experiențele brute, solicitante și câteodată imprevizibile, trăite în mijlocul peisajelor montane impozante…

Iulia Crisan

Pasionată de mountain biking și de outdoor, Iulia e un spirit entuziast fiind îndrăgostită de munte și mai ales de aventurile pe care acesta le oferă…
sa.png

Sandor Szkiba

Pasionat de mountainbike si profesor de sport, activitatea lui zilnică gravitează în jurul sportului…

Cristian Trif

Fie iarna fie vara sansele sa te intalnesti cu Cristi pe munte sunt destul de mari, pe pârtie, la schi de tură, pe bicicletă sau…

Prietenii nostri

Ei sunt cei care au renunțat la egoismul excesiv, la competitivitatea nejustificată, la goană după…

testimoniale

Parteneri

Explorează cu noi cele mai bune trasee

Contactează-ne și îți vom oferi toate detaliile de care ai nevoie.

Robert Dobau

Experienta

Lorem ipsum dolor sit amet

Titluri

Lorem ipsum dolor sit amet

Cel mai bine l-ar descrie pasiunea pentru munte, pentru efortul fizic și dorința continuă de vedea ce e dincolo de orizont. În mountain biking-ul de anduranță, Robert a obținut în ultimii ani la nivel național aproape tot ce și-a propus. În competițiile la care a participat, atât în țară, cât și în străinatate a acumulat experiență solidă, care completată de caracterul său autodidact l-au făcut un bun cunoscător al sportului. Pe deasupra, activitatea sa în mai multe ramuri sportive i-au conturat și mai mult caracterul.

Lumea lui Robert e una simplă, dominată de dorința de a-și urma pasiunile – mountain biking-ul și mai ales senzațiile unice pe care le conferă sportul în natură. Pentru Robert, sportul reprezintă atât o modalitate de a descoperi frumusețea impozantă a naturii, cât și un mod de a se îmbunătăți constant în toate domeniile. Fiind o persoană tăcută în general, preferă liniștea și sentimentul de armonie pe care aceasta îl aduce cu sine.

În același timp, e o persoană care știe să asculte și care încearcă să găsească soluții la probleme, căreia îi place să se documenteze și să participe la orice schimb de informații constructiv.

Wouter Cleppe

Experienta

Lorem ipsum dolor sit amet

Titluri

Lorem ipsum dolor sit amet

L-am cunoscut într-una dintre nenumăratele competiții de marathon. Ca pregătire și experiență surclasa toate “vedetele” autohtone, dar cu toate astea îi “lipsea” acel aer de superioritate și din cauza asta ieșea în evidență. Avea un discurs umil și plăcut, iar degajarea cu care povestea despre viața sa îl făceau interesant, fără să lase impresia că voia să pară interesant. Era mai uman și mai abordabil ca oricare alt pasionat, chiar și din rândurile celor fără aspirații sportive.

Am legat o prietenie strânsă și era evident că viziunea sa asupra mountain biking-ului se suprapunea perfect peste viziunea noastră. Ideea de a face parte dintr-o echipă unică și de a oferi experiențe inedite unei categorii tot mai rare de mountain bikeri i-au surâs din start. Împreună cu Robert e unul dintre pilonii noștri pentru experiențele brute, imprevizibile, pentru cele în care efortul fizic ridicat se îmbină cu senzațiile unice oferite de peisajele montane greu accesibile și de porțiunile care necesită concentrarea maximă și aptitudini tehnice pronunțate.

Despre rezultatele sale din competiții va vorbi doar când e constrâns și poate numai după câteva beri consumate într-un anturaj plăcut! Chiar dacă e belgian se mulțumește cu berea ungurească și e fascinat de sălbăticia munților noștri.

Iulia Crișan

Experienta

Lorem ipsum dolor sit amet

Titluri

Lorem ipsum dolor sit amet

Pasionată de mountain biking și de outdoor, Iulia e un spirit entuziast, fiind îndrăgostită de munte și mai ales de aventurile pe care acesta le oferă. În mijlocul naturii totul e diferit față de aglomerația din oraș, fiecare moment petrecut pe munte e extrem de valoros, noțiunea timpului prinde alt contur și acolo Iulia își formează cele mai importante conexiuni. Muntele și tot ce are el de oferit, toate experiențele în mijlocul naturii au avut un profund caracter educativ, ne spune ea, acolo vechea Iulia a renăscut, dând naștere altor percepții și valori despre om-natură-viață. Vara și toamna Iulia e pe bicicletă și aleargă, iar iarna o găsim tot pe munte, la schi.

În cadrul The North Quest, personalitatea deschisă și caracterul ei o fac persoana ideală care să ne completeze echipa, ea fiind creierul în materie de social media și comunicare.

Sandor Szkiba

Experienta

Lorem ipsum dolor sit amet

Titluri

Lorem ipsum dolor sit amet

Activitatea lui zilnică gravitează în jurul sportului. Fie că e vorba de copii de la școala unde activează ca profesor de sport, fie că e vorba de cei pe care-i pregătește pentru competițiile de schi alpin sau pe care doar îi introduce în lumea schiului, Șandor e în continuu preocupat de pregătirea și îmbunătățirea elevilor săi.

Pasionat de mountain biking, cu o condiție fizică și o pregătire tehnică bună, Șandor e genul de persoană pe care poți să te bazezi în orice situație și pe care ți l-ai dori lângă tine atunci când natura te ia prin surprindere.

Cristian Trif

Experienta

Lorem ipsum dolor sit amet

Titluri

Lorem ipsum dolor sit amet

Fie iarnă fie vară sansele sa te intâlnești cu Cristi pe munte sunt destul de mari, pe pârtie, la ski de tură, pe bicicleta sau cărând un rucsac pe spate în turele de patrulare, viața lui are o strânsă legătura cu muntele. Cristian este membru Salvamont România din anul 2006 iar pe timp de iarnă îl găsiți pe pârtie, acolo unde cu siguranță este unul dintre cei mai experimentați instructori de schi. Fiind un mountain biker cu o experiență continuă de peste 10 ani a apucat să participe la o grămadă de concursuri pe care le-a încheiat cu rezultate de top și pe parcursul cărora a dobândit cunoștințe tehnice solide și o pregătire fizică excelentă. Deoarece Cristi e un bun cunoscător a diferitelor fațete ale sportului în natură și mai ales ale muntelui, e cu siguranță persoana potrivită pentru a ne completa echipa.

Prietenii noștri

Experienta

Lorem ipsum dolor sit amet

Titluri

Lorem ipsum dolor sit amet

Am minți dacă am spune că sunt numeroși. Ei, indiferent din ce mediu provin, sunt toți cei care au renunțat la egoismul excesiv, la competitivitatea nejustificată, la goană după satisfacții materiale grandioase, la încercările puerile de ași demonstra superioritatea cu orice preț, ori de câte ori ar avea ocazia. Sunt toți cei care încearcă să trăiască în prezent și care prin lucrurile pe care le fac și prin viața pe care o duc, își urmează propriile instincte și nu acceptă orbește definiția colectivă a normalului.

Sunt toți cei care merg pe drumul lor și care indiferent de reușitele sau de eșecurile personale rămân fideli valorilor în care cred cu tărie.