Spring Vibes 2023

Preț

1500
LEI (TVA INCLUS)

Skills

Când?

30.03 – 02.04 2023

Localizare

Vara nu e la fel ca iarna, iar dacă extrapolăm Spring Vibes nu e la fel ca First Lines. Când în munți zăpada încă face legea, dar la bază florile de munte acoperă câmpiile înierbate, atunci riderii ambiționați desenează cele mai bune linii pe zăpadă tasată și iertătoare a primăverii. La Spring Vibes aprofundăm noțiunile de siguranță în backcountry, ne delectăm cu traseele din mediul alpin și încingem stâna cu un brunch maramureșean autentic.

Spring Vibes

Ski + Splitboarding

La Spring Vibes misiunea noastră e simplă: să aprofundăm noțiunile de siguranță în backcountry și să vă ducem în zonele alpine din Munții Rodnei. Nu te speria! Spring Vibes rămâne în continuare un camp de inițiere, însă pentru a trăi satisfacția maximă e necesară o tehnică bună de coborâre (medie). Dacă nu ai mai avut experiențe în backcountry – acest camp NU este pentru tine! Spring Vibes într-o privire:

 • Noțiuni de bază pentru schi de tură și split în mediul alpin
 • 3 zile de dat în Munții Rodnei la altitudini de peste 1800m
 • O zi întreagă dedicată siguranței cu workshop PIEPS outdoor și exerciții specifice
 • Tratament „all Maramureș inclusive”: cazare la cabană cu demipensiune
 • Brunch la stână
 • Concurs Uphill/Downhill (cu piei) cu premii de la H2O.ro și Ski-Bike Centre

Descriere

Va mai fi zăpadă la finalul lunii martie? Răspunsul unanim pe care-l vei primi de la noi: DA! În ultimii 10-15 ani, închidem sezonul de iarnă din Munții Rodnei în luna mai. Spre deosebire de ediția din aprilie 2021, anul acesta vom utiliza gondola care deservește pârtia olimpică pentru a ajunge cât mai sus pe munte. Vei avea parte de temperaturi mai blânde și zile lungi care să ne permită un program mai relaxat.

Pentru că Spring Vibes rămâne un camp de inițiere în mersul pe piei de focă, e necesar să ai o tehnică bună doar pe coborâre, să virezi cu schiurile paralele pe rază scurtă și să cobori lejer pârtii roșii cu snowboardul, chiar dacă nu ești cel mai iscusit schior sau boarder. Dacă nu ești sigur că te incadrezi ca nivel, contactează-ne în privat pentru a stabili dacă nivelul îți permite să te distrezi cu restul grupei în camp.

Snowboard și schi în primăvară? Dacă încă îți pui întrebarea asta înseamnă că nu ai încercat niciodată clăparii sau bootsi atunci când lumea se plimba în mânecă scurtă pe stradă. Trebuie să ne crezi pe cuvânt, e o senzație unică…feel the vibes, Spring Vibes!

Cazare

Borșa din nou? Un mare da. Ai parte de cele mai mari altitudini din Carpații Orientali, ajungi rapid la fața nordică a muntelui iar zăpada căzută la altitudini în luna februarie este cu siguranță suficientă indiferent de prognoză.

La Spring Vibes ne intoarcem la probabil cea mai corectă cazare pentru un base camp in zona de nord a munților Rodnei. Pachetul standard conține cazarea în cameră dublă, însă contracost (+250 lei) poți opta pentru o cameră single.

Vom servi două mese (micul dejun și cina) plus un mic platou de recovery imediat după tură – ca să nu vii lihnit la cină. Datorită spațiului mai redus în living, există posibilitatea să servim masa în două serii (dacă sunt peste 15 rideri prezenți).

Nu-ți face probleme pentru atmosferă, vom avea cu siguranță grijă ca aceasta să se ridice la nivelul așteptărilor provocate de alte eveniment TNQ.

Itinerar

ziua 1. Sosirea. 30.03.2023

Joi seara e timpul să ne revedem la tabăra de bază și să descoperi ceea ce ți-am pregătit pentru următoarele zile. După completarea formularului și preluarea pachetului de înscriere urmează cina și ședința tehnică.

ziua 2. safety day

Prima zi la Spring Vibes e dedicată integral siguranței în backcountry. Dimineața vei participa la o prezentare teoretică la cabană după care vom merge în teren pentru a pune în practică noțiunile dobândite dimineață. După un mic brunch la stâna de la baza munților vom pleca în tură grupați în funcție de nivel.

ziua 3. Make it sweat!

Sâmbăta e dedicată în mare parte unei ture epice în munți. La fața locului vei afla informații despre traseu, diferență de nivel + aspecte tehnice. În funcție de nivelul riderilor vei avea parte de două trasee diferite, unul care te va scoate în creasta munților și care presupune peste 15 km de alunecat pe piei și unul mai puțin solicitant unde accentul va cădea pe coborâri repetate.

ziua 4. Race Day

Când oboseala e mare, nimic nu îți trezește cheful de dat precum o luptă anti-gravitațională contra cronometru într-o căldare epică. Dacă ți-a plăcut la First Lines în ultima zi, poți sta liniștit că vei fi foarte fericit din nou, trebuie să reții un singur cuvânt: Django!

Programul se încheie cu o masă finală după activitatea intensă din teren, camerele fiind predate până la ora 17:00.

Înscrie-te acum, e cu siguranță ultimul camp pe zăpadă din sezonul actual!

Pentru o înscriere validă completează formularul și achită avansul în valoare de 500 LEI/pachet. Valoarea integrală a pachetului se achită pe contul:

The North Quest SRL
BRD
RO63BRDE250SV82529032500

Până pe data de 24 martie 2023.

Locurile sunt limitate (20 riders)!

Spring Vibes 2023

30.03 - 02.04 2023
1750LEI (TVA INCLUS)
1500 LEI (TVA INCLUS)
 • *Pret valabil pana pe 05.03.2023
 • 3 nopți de cazare în cameră DUBLĂ cu două mese pe zi​
 • 3 x mic dejun, 3 x cină, 3 x gustare
 • 3 zile cu ture de iarnă pe schiuri și/sau splitboard
 • 101: schi de tură/splitboard cu instructori calificați
 • Prezentare pe tema siguranței în backcountry + echipament​
 • Pachet de înscriere care conține un tricou de bumbac cu design unic Spring Vibes 2023​
 • LA CERERE! Inchiriere echipament schi de tură/splitboard (clăpari, schiuri, piei de focă sau board, piei de focă, fără boots) prin intermediul Ski-Bike-Centre
 • Workshop safety
 •  

testimoniale