First Lines 2024

Preț

1650
RON

Skills

Când?

1.02 – 4.02.2024

Localizare

First Lines revine în primul weekend din februarie 2024 cu ediția numărul 5. Dacă ești la început de drum în schiul de tură sau splitboarding atunci evenimentul acesta este cu siguranță pentru tine! Timp de 3 zile vom află informații importante despre echipament, siguranță montană, tehnică de deplasare în teren, pregătire fizică și bineînțeles ne vom da cât de mult se poate în backcountry. Dacă ești un rider cu experiență și ai mai fost la First Lines atunci știi cu siguranță că nu te vei plictisi, componenta socială a evenimentului este….unică!

Informații

SKI + SPLITBOARDING

Pentru început ar fi bine să știi că First Lines este un camp de INIȚIERE în schi de tură și splitboarding. Acest lucru presupune ca tu să ai cunoștințe solide de coborâre atât pe schiuri, cât și pe snowboard, însă să fii un novice în ceea ce privește latura anti-gravitațională (fără transport pe cablu). La First Lines 2024 ai parte de:

 • 101: despre schiul de tură și despre splitboarding
 • 3 zile de dat la baza Munților Maramureșului și Rodnei, în pădurile înghețate de brazi și goluri alpine
 • Workshop-uri în materie de siguranța în afara pârtiei
 • Prezentări tematice + exerciții specifice
 • Tratament “all Maramureș inclusive”: cazare într-o cabana de bușteni, mic dejun, recovery snack, cină
 • Tricou de bumbac “TNQ First Lines”
 • Lecții schi alpin/snowboard

Descriere

Pe crestele montane sau în pădurile de conifere vezi din ce în ce mai multe urme de schiuri și boarduri, cei mai mulți căutând liniile cu zăpadă neatinsă departe de aglomerația stațiunilor.

De multe ori ieșirile în backcountry, atractive precum par, ascund foarte multe posibile primejdii, iar o pregătire și o însușire a elementelor de bază este necesară pentru a rămâne în siguranță și pentru a exploata la maxim potențialul fiecărei aventuri. La First Lines îți vom transmite toate informațiile necesare indiferent că e vorba de schi sau splitboard, astfel ca tu să fii echipat cu un set de cunoștințe care să-ți permită să evaluezi corect aventurile din iarna aceasta.

Locul de joacă deja consacrat indiferent de anotimp se află la baza munților Rodnei și ai Maramureșului și reprezintă cadrul perfect pentru o incursiune memorabilă în backcountry-ul autohton. La fel ca la edițiile precedente, vom face cel puțin două grupe: una de splitboard și cealaltă de schi de tură, ambele însoțite de instructori/ghizi, membri Salvamont și oameni cu experiență îndelungată iarna pe munte.

Vrei sa vezi cum a fost anul trecut?

Cazare

Încercăm să revenim la normal și din sezonul acesta vom oferi din nou posibilitatea de a sta în cameră dublă. Hai cu un prieten sau cu un membru de familie și prinde o cameră în cabana de bușteni cu care te-am obișnuit la fiecare ediție. Pentru doritori există și posibilitatea rezervării unei camere single (+250 lei) în limita locurilor disponibile.

La fel ca la ediția precedentă vom pune la dispoziție numai locurile existente la base camp – fără să mai ocupăm căbănuța de pe deal. Din acest motiv numărul total de locuri este redus! Tabăra de bază ne permite împărțirea participanților în două clădiri separate și distanțate (100 m+), fiecare cameră având o baie dotată cu duș+wc.

Vom servi două mese/zi, iar acestea vor fi consumate în două serii pentru a nu aglomera spațiul de luat masa. Dar să nu crezi că primești mâncare de cantină/cabană…de la campurile noastre nu a plecat cineva vreodată înfometat sau nesatisfăcut.

Nu-ți face probleme pentru atmosferă, vom avea cu siguranță grijă ca aceasta să se ridice la nivelul așteptărilor provocate de alte eveniment TNQ.

Itinerar

ZIUA 1. SOSIREA. 01.02.2024

Joi seara e timpul să ne revedem și să descoperi ceea ce ți-am pregătit pentru următoarele zile. Pe lângă micile obligații tehnice de preluare a pachetelor de înscriere și a camerelor, te așteaptă o cină pe măsura efortului din ziua următoare și o prezentare în care afli toate informațiile necesare despre ghizii tăi, trasee, program, elementele de siguranță și multe altele!

ZIUA 2. INIȚIERE. WORKSHOP. PREZENTĂRI

Pentru prima zi pe munte vom schimba deja clasicul punct de riding din Pasul Prislop cu unul mai retras, în backcountry.

La fel ca anul trecut vom oferi posibilitatea riderilor experimentați de a merge direct în tură dacă nu mai doresc să participe la prezentarea tehnică.  Pentru restul, dimineața începe cu un curs de inițiere în utilizarea echipamentului, în deplasarea/ascensiunea pe splitboard și schi + aprecierea tehnicii pe coborâre.  Cât de mult ne dăm la vale pe versanți neatinși depinde de condițiile meteo la fața locului! Nu-ți face griji, indiferent de vreme, nu vei pleca odihnit la cabană.

ZIUA 3. BACKCOUNTRY

Sâmbăta e rezervată unui traseu mai lung pe munte pentru toți riderii. În funcție de condițiile meteo avem o variantă în Munții Rodnei și una în Munții Maramureșului – însă vom decide după prima zi pe care să o alegem. Tura nu va avea loc pe teren cu risc de avalanșă, însă te va purta adânc în backcountry-ul din nordul țării. Frontala să nu lipsească din rucsac! 😀

Seara vei avea parte de prezentări despre echipamentul specific și modul corect de alegere/utilizare a echipamentului.

ZIUA 4. UPHILL BATTLE + FUN

Pentru că orice lucru bun nu moare și are și un punct culminant, duminică ne vom regla conturile pe o scurtă urcare + coborâre tehnică! Concursul acesta a devenit deja un punct culminant al campurilor de iarnă. Nu ajunge să fii fit! Trebuie să fii relativ fit, tehnic și să poți naviga obstacolele naturale din calea ta. Aici vedem dacă ai fost atent zilele trecute!

Programul se încheie cu o masă finală după activitatea intensă din teren, camerele fiind predate până în jurul orei 17:00.

First Lines în imagini!

ÎNSCRIE-TE ACUM PÂNĂ NU NE TOPEȘTE ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ TERENUL DE JOACĂ!

Pentru o înscriere validă completează formularul și achită avansul în valoare de 600 LEI/pachet în termen de 48 ore la momentul înscrierii. Valoarea integrală a pachetului se achită pe contul:

The North Quest SRL
BRD
RO63BRDE250SV82529032500

Până pe data de 26 ianuarie 2024

First Lines 2024

1.02 - 4.02.2024
1650 RON
 • 3 nopți de cazare în cameră DUBLA ** cu două mese pe zi
 • 3 x mic dejun, 3 x cină, 3 x gustare
 • 3 zile cu ture de iarnă pe schiuri sau splitboard
 • 101: schi de tură/splitboard cu instructori calificați
 • Prezentare pe tema siguranței în backcountry + echipament
 • Pachet de înscriere care conține un tricou de bumbac cu design unic First Lines 2024
 • Inchiriere echipament schi de tură/splitboard (clăpari, schiuri, piei de focă sau board, piei de focă, fără boots) - posibil prin parteneri (contact pe mail dacă ai nevoie)
 • Workshop safety
 • *Prețul conține TVA
 • **Camera single + 250 lei

testimoniale