First Lines 2023

Preț

1500
Lei

Skills

Când?

02.02 – 05.02 2023

Localizare

Visăm deja la a patra ediție First Lines! Dacă am spune că e “clasicul camp din nord” nu credem că am exagera. La First Lines 2023 vei afla toate informațiile importante dacă ești la început de drum în schiul de tură sau splitboarding. De la echipament, tehnica de deplasare, pregătire fizică și bineînțeles la partea de siguranță, niciun aspect nu rămâne descoperit. În Munții Rodnei nu vei duce lipsă de zăpadă, iar experiența echipei The North Quest va fi de neegalat!

First lines

SKI + SPLITBOARDING

Pentru început ar fi bine să știi că First Lines este un camp de INIȚIERE în schi de tură și splitboarding. Acest lucru presupune ca tu să ai cunoștințe solide de coborâre atât pe schiuri, cât și pe snowboard, însă să fii un novice în ceea ce privește latura anti-gravitațională (fără transport pe cablu). La First Lines 2023 ai parte de:

 • 101: despre schiul de tură și despre splitboarding
 • 3 zile de dat la baza Munților Maramureșului și Rodnei, în pădurile înghețate de brazi și goluri alpine
 • Workshop-uri în materie de siguranța în afara pârtiei
 • Prezentări tematice + exerciții specifice
 • Tratament “all Maramureș inclusive”: cazare într-o cabana de bușteni, mic dejun, recovery snack, cină
 • Tricou de bumbac “TNQ First Lines”
 • Lecții schi alpin/snowboard

Descriere

Pe crestele montane sau în pădurile de conifere vezi din ce în ce mai multe urme de schiuri și boarduri, cei mai mulți căutând liniile cu zăpadă neatinsă departe de aglomerația stațiunilor.

De multe ori ieșirile în backcountry, atractive precum par, ascund foarte multe posibile primejdii, iar o pregătire și o însușire a elementelor de bază este necesară pentru a rămâne în siguranță și pentru a exploata la maxim potențialul fiecărei aventuri. La First Lines îți vom transmite toate informațiile necesare indiferent că e vorba de schi sau splitboard, astfel ca tu să fii echipat cu un set de cunoștințe care să-ți permită să evaluezi corect aventurile din iarna aceasta.

Locul de joacă deja consacrat indiferent de anotimp se află la baza munților Rodnei și ai Maramureșului și reprezintă cadrul perfect pentru o incursiune memorabilă în backcountry-ul autohton.

La fel ca la edițiile precedente, vom face cel puțin două grupe: una de splitboard și cealaltă de schi de tură, ambele însoțite de instructori/ghizi, membri Salvamont și oameni cu experiență îndelungată.

Cazare

Încercăm să revenim la normal și din sezonul acesta vom oferi din nou posibilitatea de a sta în cameră dublă. Hai cu un prieten sau cu un membru de familie și prinde o cameră în cabana de bușteni cu care te-am obișnuit la fiecare ediție. Pentru doritori există și posibilitatea rezervării unei camere single (+250 lei) în limita locurilor disponibile.

Față de edițiile precedente, vom pune la dispoziție numai locurile existente la base camp – fără să mai ocupăm căbănuța de pe deal. Din acest motiv vom avea mai puține locuri decât la edițiile precedente! Tabăra de bază ne permite împărțirea participanților în două clădiri separate și distanțate (100 m+), fiecare cameră având o baie dotată cu duș+wc.

Vom servi două mese/zi, iar acestea vor fi consumate în două serii pentru a nu aglomera spațiul de luat masa.

Nu-ți face probleme pentru atmosferă, vom avea cu siguranță grijă ca aceasta să se ridice la nivelul așteptărilor provocate de alte eveniment TNQ.

Itinerar

ZIUA 1. SOSIREA. 02.02.2023

Joi seara e timpul să ne revedem și să descoperi ceea ce ți-am pregătit pentru următoarele zile. Pe lângă micile obligații tehnice de preluare a pachetelor de înscriere și a camerelor, te așteaptă o cină pe măsura efortului din ziua următoare și o prezentare în care afli toate informațiile necesare despre ghizii tăi, trasee, program, elementele de siguranță și multe altele!

ZIUA 2. INIȚIERE. WORKSHOP. PREZENTĂRI

Deja din prima zi la First Lines 2023 vei descoperi noutăți. Am schimbat locul clasic de desfășurare a primei zile (Pasul Prislop) și în 2023 vom oferi posibilitatea de a merge direct în tură pentru camperii care nu mai doresc să participe la prezentarea tehnică.  Pentru restul, dimineața începe cu un curs de inițiere în utilizarea echipamentului, în deplasarea/ascensiunea pe splitboard și schi + aprecierea tehnicii tale pe coborâre.  Cât de mult ne dăm la vale pe versanți neatinși depinde de condițiile meteo la fața locului! Nu-ți face griji, indiferent de vreme, nu vei pleca odihnit la cabană.

Seara vei afla mai multe despre siguranța pe munte într-o prezentare cuprinzătoare ținută de Vladimir!

ZIUA 3. BACKCOUNTRY

Sâmbătă cei mai mulți dintre noi vom testa noua telegondolă, însă numai pentru a ajunge mai ușor la începutul traseului spre Puzdrele. Cu siguranță o mică parte dintre participanți vor dori să urce pe schiuri sau boarduri – suntem deschiși spre efortul fizic. Tura nu va avea loc pe teren cu risc de avalanșă, însă te va purta adânc în backcountry-ul din nordul țării. Frontala să nu lipsească din rucsac! 😀

Seara vei avea parte de prezentări despre echipamentul specific și modul corect de alegere/utilizare a echipamentului.

ZIUA 4. UPHILL BATTLE

Pentru că orice lucru bun nu moare și are și un punct culminant, duminică ne vom regla conturile pe o scurtă urcare tehnică! Dacă ai fost la vreun camp de vară, știi cu siguranță despre ce vorbim. Iar dacă nu ai fost, vei afla!

Programul se încheie cu o masă finală după activitatea intensă din teren, camerele fiind predate până în jurul orei 17:00.

CUM A FOST LA FIRST LINES ÎN 2022!

ÎNSCRIE-TE ACUM SAU VEI FI CU UN AN MAI ÎN VÂRSTĂ ATUNCI CÂND O VEI FACE!

Pentru o înscriere validă completează formularul și achită avansul în valoare de 500 LEI/pachet. Valoarea integrală a pachetului se achită pe contul:

The North Quest SRL
BRD
RO63BRDE250SV82529032500

Până pe data de 27 ianuarie 2023

First Lines 2023

02.02 - 05.02 2023
1500 Lei
 • 3 nopți de cazare în cameră DUBLA ** cu două mese pe zi
 • 3 x mic dejun, 3 x cină, 3 x gustare
 • 3 zile cu ture de iarnă pe schiuri sau splitboard
 • 101: schi de tură/splitboard cu instructori calificați
 • Prezentare pe tema siguranței în backcountry + echipament
 • Pachet de înscriere care conține un tricou de bumbac cu design unic First Lines 2022
 • Inchiriere echipament schi de tură/splitboard (clăpari, schiuri, piei de focă sau board, piei de focă, fără boots) POSIBIL OPTIONAL LIMITAT (cost suplimentar)
 • Workshop safety
 • *Prețul conține TVA
 • **Camera single + 250 lei
FULLY BOOKED

testimoniale