[masterslider id=”6″]

[tabby title=”Descriere”]
Hero Route-ul te va duce înapoi în timp, pentru a experimenta mountain biking-ul prin unele dintre cele mai spectaculoase zone din Carpați.

Vei intra într-o lume în care civilizația modernă încă nu și-a pus pe deplin amprenta, o lume dominată de sălbăticia munților, a peisajelor care-ți taie respirația și mai ales a zonelor înțesate cu poteci și cărări ideale pentru mountain biking.

Tabăra de bază și implicit punctul nostru de plecare va fi localizat în apropierea orașului Borșa, situat între cele două masive muntoase care formează Parcul Natural Munții Maramureșului pe de o parte și Parcul Național Munții Rodnei pe de altă parte. Câteva din traseele propuse vor debuta și se vor finaliza chiar în curtea locului de cazare, pe când altele vor începe puțin mai departe – pentru a cuprinde o zonă cât mai vastă în timpul scurt petrecut aici. Aventura noastră ne va duce pe urcări lungi și solicitante, pe drumuri forestiere spectaculoase, cărări bine definite și poteci sălbatice presărate cu elemente tehnice, toate într-un cadru natural impozant și aparte.

Munții ascund o istorie bogată, o mare parte din drumurile forestiere își trag originile din perioada de la începutul secolului 20, atunci când acestea au fost construite să deservească trupele de soldați angrenați în lupta din timpul celor două războaie mondiale. De asemenea, reminiscențele trecutului minier ale orașului Borșa pot fi descoperite în părți extinse din Munții Maramureșului , acolo unde natura câștigă într-un ritm lent dar sigur războiul cu infrastructura impozantă compusă din drumuri, tuneluri și structuri de beton care odinioară făcea posibilă exploatarea resurselor minerale. Rețeau de drumuri care cândva deservea personalul din mine sau deplasarea soldaților pe front e ideală pentru a fi explorată, atât în urcare, cât și în coborâre pe mountain bike. Încărcătura istorică și spectaculozitatea peisajului asigură o experiență de neuitat în spatele ghidonului.

Apogeul aventurii va fi ocazionat cel mai probabil de coborârile pe potecile și drumurile profund degradate care spintecă pajiștile alpine ale versanților ce alcătuiesc Munții Rodnei.Vei avea parte de o experiență cu adevărat unică, prilejuită de culisele naturale impozante, de încărcătura istorică a zonei, de traseele solicitante fizic, variate și mai ales spectaculoase, și poate cu puțin noroc, de întălnirea unor animale sălbatice în mediul lor natural protejat.

Dacă oferta noastră pare atractivă, însă nu ești convins că poți face față programului prestabilit, află cu nu ai niciun motiv de îngrijorare. Suntem foarte flexibili și putem adapta programul și traseele atât înainte de sosirea ta, cât și în timpul aventurii. Acest lucru presupune că vei putea alege să parcurgi doar secțiuni din traseele propuse inițial sau vei putea alege trasee alternative care îți par mai atractive.

[tabby title=”Itinerar”]
Cum va decurge aventura ta:

[accordion openfirst=true  tag=h4]

[accordion-item title=”Ziua 0″]

Sosirea la destinație.

În funcție de opțiunea ta, poți să ajungi la Borșa cu mașina personală sau putem să-ți asigurăm transportul de la aeroport sau gară (Cluj/Baia Mare), la cazarea din Borșa.

Odată ajunși la destinație, ne vom cunoaște mai bine, vom asambla bicicletele dacă e cazul și vom lua cina împreună, urmând să discutăm planul pentru următoarele zile la un pahar de vin sau bere.

[/accordion-item]

[accordion-item title=”Ziua 1″]

Dimineața vei servi micul dejun compus din preparatele tradiționale combinate cu micul dejun tipic al sportivilor, ovăz cu banane, muesli sau alte cereale bogate în carbohidrați.

În funcție de varianta preferată cu o seară înainte, vom pedala pe un traseu în jurul vârfului Cearcănul din Munții Maramureșului. Traseul va debuta cu o urcare susținută dar ciclabilă 100%, până când drumul forestier va fi înlocuit de un single trail în urcare printr-o pădure de brazi. Vom parcurge mai multe secțiuni de single trail, atât în urcare cât și în coborâre, care cu siguranță ne vor solicita atât aptitudinile tehnice, cât și cele fizice. Apogeul primei zile îl va constitui o urcare spectaculoasă dintr-o vale cu versanți abrupți, pe unul dintre drumurile construite la începutul secolului trecut pentru a facilita deplasarea soldaților. În vârf ne va aștepta o priveliște spectaculasă spre Munții Rodnei și spre cei ai Maramureșului. După un scurt popas în Pasul Prislop (1416m), traseul stabilit va continua în partea sudică la picioarele Masivului Gărgălău (2158m). Cea mai spectaculoasă coborâre a zilei am păstrat-o pentru final, într-o variantă mai puțin populară, care va asigura un zâmbet profund tuturor participanților. Tot aici vom trece pe lângă cea mai mare cascadă din România, Cascada Cailor, înainte de a coborî neîntrerupt până la locul de cazare.

După tură vom servi o cină pe măsura efortului, urmată spre seară de o prezentare, a unor principii fundamentale care ne definesc sportul (principii în legătură cu antrenamentul, recuperarea, alimentația, tehnica de bază pentru mountain biking) pe care o vom continua și zilele următoare.

Ziua se poate încheia în jurul focului la un pahar de vin sau bere, dacă vremea o va permite și tu îți vei dori!

[/accordion-item]

[accordion-item title=”Ziua 2″]

Ziua de enduro. Indiferent de varianta aleasă, azi vom parcurge o zonă ciclabilă din Creasta Rodnei. Urcarea nu va fi ușoară, atât din punct de vedere fizic cât și tehnic, însă va fi răsplătită din plin de coborârea de la final cu o diferență de nivel de cel puțin 1400 de metri negativi…Singletrack garantat.

Mai multe detalii aflați la fața locului.

[/accordion-item]

[accordion-item title=”Ziua 3″]

În funcție de nivelul de oboseală avem pregătite mai multe variante. Pachetul standard presupune parcurgerea unui traseu mai facil, ciclabil în întregime, prin zone presărate cu gospodării tradiționale și întretăiate de ulițe înguste și abrupte. Urcările nu vor fi lungi, însă vor avea o diferență de nivel considerabilă, îndulcită de peisajele unice de la poalele Pietrosului Rodnei (2303m).

[/accordion-item]

[accordion-item title=”Ziua 4″]

Pedală multă. Răsplată pe măsură. Printr-un labirint de drumuri forestiere și ulițe abrupte, vom ajunge pe partea sudică a Munților Rodnei, într-o regiune ferită de privirile marii majorități a turiștilor. Pietrosul Rodnei, cel mai înalt vârf din Carpații Occidentali, va veghea toată ziua îndeaproape asupra noastră. Aici am pregătit o “mică” încercare. O urcare scurtă dar abruptă, pe o limbă îngustă în gol alpin, cu aderență bună în condiții meteo obișnuite, unde elementul determinant va fi pregătirea fizică și nu tehnică. Cine urcă pe aici fără să coboare din șa, are dezlegare la băutură după cină..din partea casei! Ajunși în Creastă după o urcare istovitoare, ne așteaptă coborârea. Nu te mințim, ea nu va fi ușor accesibilă și nici ciclabilă în totalitate, dar va fi presărată cu porțiuni perfecte pentru mountain biking, pe cărări care taie niște versanți nordici impunători. La final vei fi traversat Munții Rodnei de la sud la nord, prin cea mai dificilă porțiune. Și asta nu e lucru puțin.

[/accordion-item]

[accordion-item title=”Ziua 5″]

Pentru ultima zi vei avea posibilitatea să alegi între două trasee diferite. N-am optat din start pentru o variantă anume deoarece ne dorim ca aventura oferită să reflecte viziunea ta. Fie parcurgem creasta Munților Suhard pe un traseu ciclabil în proporție de 100%, la startul căruia va trebui să parcurgem un drum cu mașina de aproximativ 40 de minute. Panorama e spectaculoasă, iar traseul presupune o pregătire fizică bună, fără a solicita aptitudini tehnice desăvârșite. Fie parcurgem un traseu în Munții Maramureșului, acolo unde ne așteaptă o pânză închegată de cărări sălbatice, la care vom avea acces pe vechea infrastructură minieră. Încărcătura istorică, peisajele sălbatice și natura neatinsă vor avea un impact profund. Mountain biking, explorare și aventură, într-o singură tură.

Seara vom ține un mic grill party cu muzică atent selecționată și cu povești interminabile.

[/accordion-item]

[accordion-item title=”Ziua 6″]

Ultimul mic dejun la poalele Munților Rodnei . Dacă ai optat în prealabil pentru transport de la aeroport/gară la Borșa, atunci bineînțeles că vom asigura transportul înapoi la punctul de plecare indicat de tine.

Te așteptăm într-o aventură unică de mountain biking în nordul îndepărtat. „Nu te mai tăt gândi atâta..!”

[/accordion-item]

[/accordion]

[tabby title=”Servicii incluse”]

Hero Route-ul poate fi rezervat în două modalități diferite:

1. Pachetul Full

2. Pachetul Ghid pentru Hero Route

Acest pachet nu conține cazarea cu demipensiune, transportul și nici prezentările fiecărei etape în parte sau a prezentarilor legate de antrenament/tehnică/alimentație.
[tabbyending]

Te mai gândești?

Contactează-ne și îți vom oferi toate detaliile de care ai nevoie.

Ai nevoie de un mountain bike, un ebike sau de o cursieră?

Spune-ne ce-ți dorești și vom face tot posibilul să-ți îndeplinim dorințele în materie de echipament!

[cta-modal button=”Scrie-ne”]

[contact-form-7 id=”491″ title=”Form Experiente: Hero”]

[/cta-modal]