Spring Vibes 2021

Preț

1365 Lei

Skills
apprentice

Beginner

Când?

15-18 APR 2021

Localizare

Borșa, Maramureș, România

Un început bun are și o continuare cel puțin la fel de bună. Când în munți zăpada încă face legea, dar la bază florile de munte acoperă câmpiile înierbate, atunci riderii ambiționați desenează cele mai bune linii pe zăpadă tasată și iertătoare a primăverii. La Spring Vibes aprofundăm noțiunile de siguranță în backcountry, ne delectăm cu traseele de pe crestele montane și încheiem ziua lungă cu o singură misiune: coborâre cu frontala.

Ski + Splitboarding

La Spring Vibes misiunea noastră e simplă: să aprofundăm noțiunile de siguranță în backcountry și să vă ducem în zonele alpine din Munții Rodnei. Nu te speria! Spring Vibes rămâne în continuare un camp de inițiere, însă pentru a trăi satisfacția maximă e necesară o tehnică solidă pe coborâre. Vom forma o grupă cu riderii mai puțini abili pe coborâre, care va avea un program diferit în teren. Spring Vibes într-o privire:

 • Noțiuni de bază pentru schi de tură și split în mediul alpin
 • 3 zile de dat în Munții Rodnei la altitudini de peste 1800m
 • O zi întreagă dedicată siguranței cu workshop PIEPS outdoor și exerciții specifice
 • Tratament „all Maramureș inclusive”: cazare într-o cabana de bușteni (camera single), mic dejun, recovery snack, cină
 • Brunch la stână
 • Apus pe munte cu întoarcere la frontal
Previous
Next
Previous
Next

Descriere

Va mai fi zăpadă în aprilie? Răspunsul unanim pe care-l vei primi de la noi: DA! În ultimii 10 ani, închideam sezonul de iarnă din Munții Rodnei în luna mai. Spring Vibes presupune o abordare hibridă: hiking pâna la linia zăpezii urmat de schimbul în clăpari/boots și parcurgerea pe foci a zonelor alpine. Vei avea parte de temperaturi mai blânde, vizibilitate bună și zile lungi care să ne permită un program mai relaxat.

Pentru că Spring Vibes rămâne un camp de inițiere, e necesar doar să ai o tehnică bună pe coborâre, să virezi cu schiurile paralele și să fi trecut de etapa alunecării în frunză, chiar dacă nu ești cel mai iscusit schior sau boarder. Dacă nu ești sigur că te incadrezi ca nivel, stai liniștit, avem un ghid și o grupă special pentru tine – cu trasee mai lejere și mai scurte.

Snowboard și schi în primăvară? Dacă încă îți pui întrebarea asta înseamnă că nu ai încercat niciodată clăparii sau bootsi atunci când lumea se plimba în mânecă scurtă pe stradă. Trebuie să ne crezi pe cuvânt, e o senzație unică…feel the vibes, Spring Vibes!

Cazare

Borșa din nou? Un mare da. Ai parte de cele mai mari altitudini din Carpații Orientali, ajungi rapid la fața nordică a muntelui și ai parte de o cazare tipic montană. La fel ca la First Lines vei fi cazat exclusiv în camere single și vei fi supus unui test COVID la sosire în camp. 

Tabăra de bază ne permite împărțirea participanților în două clădiri separate și distanțate (100 m+), fără spații comune în interior, fiecare cameră având o baie dotată cu duș+wc.

Vom servi două mese/zi în două serii, iar acestea vor fi consumate pe terasa acoperită, exclusiv cu veselă și tacâmuri de unică folosință.

Nu-ți face probleme pentru atmosferă, vom avea cu siguranță grijă ca aceasta să se ridice la nivelul așteptărilor provocate de alte eveniment TNQ.

Previous
Next

itinerariu Spring Vibes 2021

ziua 1. Sosirea. 15.04.2021

Joi seara e timpul să ne revedem la tabăra de bază și să descoperi ceea ce ți-am pregătit pentru următoarele zile. După ce treci cu succes testarea Covid, vei fi primit în tabăra de bază și vei prelua pachetul de înscriere. 

ziua 2. safety day

Prima zi la Spring Vibes e dedicată integral siguranței în backcountry. Dimineața vei participa la o prezentare teoretică la cabană după care vom merge în teren pentru a pune în practică noțiunile dobândite dimineață. După un mic brunch la stâna de la baza munților vom pleca în tură grupați în funcție de nivel.  

Planul este să încheiem ziua la lumina frontalei în drum spre locul de plecare! Și pentru că ziua e lungă nu te vom mai stresa cu alte prezentări după sosirea la cabană. Promise!

ziua 3. Make it sweat!

Sâmbăta e dedicată în mare parte unei ture epice în munți. La fața locului vei afla informații despre traseu, diferență de nivel + aspecte tehnice. În funcție de nivelul riderilor vei avea parte de două trasee diferite, unul care te va scoate în creasta munților și care presupune peste 15 km de alunecat pe piei și unul mai puțin solicitant unde accentul va cădea pe coborâri repetate.

Seară vom organiza un foc de tabără dacă vremea va fi prielnică! 

 

ziua 4. Race Day

Când oboseala e mare, nimic nu îți trezește cheful de dat precum o luptă anti-gravitațională contra cronometru într-o căldare epică. Dacă ți-a plăcut la First Lines în ultima zi, poți sta liniștit că vei fi foarte fericit din nou!

Programul se încheie cu o masă finală după activitatea intensă din teren, camerele fiind predate până în jurul orei 17:00.

TNQ Winter Camps. Join our quest!

Înscrie-te acum, e cu siguranță ultimul camp pe zăpadă din sezonul actual!

Pentru o înscriere validă completează formularul și achită avansul în valoare de 400 LEI/pachet. Valoarea integrală a pachetului se achită pe contul:

The North Quest SRL
BRD
RO63BRDE250SV82529032500

Până pe data de 5 aprilie 2021.

Locurile sunt limitate!

Spring Vibes 2021

15.04-18.04.2021
lei1499
1365 lei 01.03. - 21.03.2021
 • 3  nopți de cazare în cameră SINGLE cu două mese pe zi
 • 3 x mic dejun, 3 x cină, 3 x gustare
 • 3 zile cu ture de iarnă pe schiuri sau splitboard
 • 101: schi de tură/splitboard cu instructori calificați
 • Prezentare pe tema antrenamentului + nutriției + siguranței în backcountry + echipament
 • Pachet de înscriere: tricou de bumbac cu design unic Spring Vibes 2021
 • Inchiriere echipament schi de tură/splitboard (clăpari, schiuri, piei de focă sau board, piei de focă, fără boots) OPTIONAL (cost suplimentar)
 • Workshop Outdoor Pieps
1 loc liber

testimoniale

Parteneri