First Lines 2023

Preț

1450 Lei TVA Inclus

Skills
apprentice

Beginner

Când?

2-5 feb 2022

Localizare

Borșa, Maramureș, România

A treia ediție First Lines bate la ușă! E timpul să te pregătești pentru un crash course de trei zile în urma căruia vei afla toate informațiile importante dacă ești la început de drum în schiul de tură sau splitboarding. În Munții Rodnei nu vei duce lipsă de zăpadă, iar experiența echipei The North Quest va fi de neprețuit!

Ski + Splitboarding

Pentru început ar fi bine să știi că First Lines este un camp de INIȚIERE în schi de tură și splitboarding. Acest lucru presupune ca tu să ai cunoștințe solide de coborâre atât pe schiuri, cât și pe snowboard, însă să fii un novice în ceea ce privește latura anti-gravitațională (fără transport pe cablu). La First Lines ai parte de:

 • 101: despre schiul de tură și despre splitboarding
 • 3 zile de dat la baza Munților Maramureșului și Rodnei, în pădurile înghețate de brazi și goluri alpine
 • Workshop-uri în materie de siguranța în afara pârtiei
 • Prezentări tematice + exerciții specifice
 • Tratament „all Maramureș inclusive”: cazare într-o cabana de bușteni, mic dejun, recovery snack, cină
 • Tricou de bumbac „TNQ First Lines”
 • Lecții schi alpin/snowboard
Previous
Next
Previous
Next

Descriere

Pe crestele montane sau în pădurile de conifere vezi din ce în ce mai multe urme de schiuri și boarduri, cei mai mulți căutând liniile cu zăpadă neatinsă departe de aglomerația stațiunilor. 

De multe ori ieșirile în backcountry, atractive precum par, ascund foarte multe posibile primejdii, iar o pregătire și o însușire a elementelor de bază este necesară pentru a rămâne în siguranță și pentru a exploata la maxim potențialul fiecărei aventuri. La First Lines îți vom transmite toate informațiile necesare indiferent că e vorba de schi sau splitboard, astfel ca tu să fii echipat cu un set de cunoștințe care să-ți permită să evaluezi corect aventurile din iarna aceasta.

Locul de joacă deja consacrat indiferent de anotimp se află la baza munților Rodnei și ai Maramureșului și reprezintă cadrul perfect pentru o incursiune memorabilă în backcountry-ul autohton.

La fel ca la edițiile precedente, vom face două grupe: una de splitboard și cealaltă de schi de tură, ambele însoțite de instructori atestați, membri Salvamont și oameni cu experiență îndelungată.

Cazare

La fel ca anul trecut, măsurile de siguranță & igienă și respectarea limitările legale reprezintă una dintre cele mai importante preocupări pentru noi. Din acest motiv cazarea se va face exclusiv în camere single, exceptând cazurile în care participanții sunt membri ai aceleași familii și locuiesc împreună. La camp accesul poate fi făcut doar pe baza certificatului verde (care poate presupune doar un test PCR).

Tabăra de bază ne permite împărțirea participanților în două clădiri separate și distanțate (100 m+), fiecare cameră având o baie dotată cu duș+wc.

Vom servi două mese/zi, iar acestea vor fi consumate în două serii, exclusiv cu veselă și tacâmuri de unică folosință. 

Nu-ți face probleme pentru atmosferă, vom avea cu siguranță grijă ca aceasta să se ridice la nivelul așteptărilor provocate de alte eveniment TNQ.

Previous
Next

itinerariu First Lines 2023

ziua 1. Sosirea. 02.02.2023

Joi seara e timpul să ne revedem și să descoperi ceea ce ți-am pregătit pentru următoarele zile. Pe lângă micile obligații tehnice de preluare a pachetelor de înscriere și a camerelor, te așteaptă o cină pe măsura efortului din ziua următoare și o prezentare în care afli toate informațiile necesare despre ghizii tăi, trasee, program, elementele de siguranță și multe altele!

ziua 2. Inițiere. Workshop. Prezentări

Prima zi la First Lines 2022 va fi plină ca întotdeauna! Dimineața începe cu un curs de inițiere în utilizarea echipamentului, în deplasarea/ascensiunea pe splitboard și schi + aprecierea tehnicii tale pe coborâre.  Nou! Anul acesta îți vom oferi si posibilitatea să-ți îmbunătățești tehnica pe coborâre printr-o lecție de schi pe și în afara pârtiei.  Cât de mult ne dăm la vale pe versanți neatinși depinde de condițiile meteo la fața locului! Nu-ți face griji, indiferent de vreme nu vei pleca odihnit la cabană. 

Seara vei afla mai multe despre siguranța pe munte într-o prezentare cuprinzătoare ținută de Vladimir Brezovski!

ziua 3. Backcountry

Sâmbătă cei mai mulți dintre noi vom testa noua telegondolă, însă numai pentru a ajunge mai ușor la începutul traseului spre Puzdrele. Cu siguranță o mică parte dintre participanți vor dori să urce pe schiuri sau boarduri – suntem deschiși spre efortul fizic. Tura nu va avea loc pe teren cu risc de avalanșă, însă te va purta adânc în backcountry-ul din nordul țării. Poate aduci și o frontală în rucsac! 😀

Seara vei avea parte de prezentări despre echipamentul specific și modul corect de alegere/utilizare a echipamentului.

ziua 4. Uphill Battle

Pentru că orice lucru bun are și un punct culminant, duminică ne vom regla conturile pe o scurtă urcare tehnică și ne vom delecta pe un nou teren de joacă! Dacă ai fost la vreun camp de vară, știi cu siguranță despre ce vorbim. Iar dacă nu ai fost, vei afla! 

Programul se încheie cu o masă finală după activitatea intensă din teren, camerele fiind predate până în jurul orei 17:00.

Cum a fost la First Lines în 2022!

Înscrie-te acum sau vei fi cu un an mai în vârstă atunci când o vei face!

Pentru o înscriere validă completează formularul și achită avansul în valoare de 500 LEI/pachet. Valoarea integrală a pachetului se achită pe contul:

The North Quest SRL
BRD
RO63BRDE250SV82529032500

Până pe data de 28 ianuarie 2022

First Lines 2023

02.02-05.02.2023
lei1600
1450 lei 02.01. - 21.01.2023 *
 • 3  nopți de cazare în cameră SINGLE cu două mese pe zi
 • 3 x mic dejun, 3 x cină, 3 x gustare
 • 3 zile cu ture de iarnă pe schiuri sau splitboard
 • 101: schi de tură/splitboard cu instructori calificați
 • Prezentare pe tema siguranței în backcountry + echipament
 • Pachet de înscriere care conține un tricou de bumbac cu design unic First Lines 2022
 • Inchiriere echipament schi de tură/splitboard (clăpari, schiuri, piei de focă sau board, piei de focă, fără boots) OPTIONAL (cost suplimentar)
 • Workshop safety
 • *Prețul conține TVA

testimoniale

Parteneri