First Lines 2021

Preț

1299 Lei

Skills
apprentice

Beginner

Când?

11-14 feb 2021

Localizare

Borșa, Maramureș, România

Când albul acoperă tărâmurile din nordul îndepărtat, versanții împăduriți și pajiștile alpine devin locul ideal pentru a gusta din plăcerile schiului de tură și ale splitboarding-ului. Pentru a doua ediție a camp-ului de iarnă First Lines ți-am pregătit un format care să respecte restricțiile autorităților și care să satisfacă nevoia unei incursiuni epice în backcountry-ul autohton.

Ski + Splitboarding

Pentru început ar fi bine să știi că First Lines este un camp de INIȚIERE în schi de tură și splitboarding. Acest lucru presupune ca tu să ai cunoștințe solide de coborâre atât pe schiuri, cât și pe snowboard, însă să fii un novice în ceea ce privește latura anti-gravitațională (fără transport pe cablu). La First Lines ai parte de:

 • 101: despre schiul de tură și despre splitboarding
 • 3 zile de dat la baza Munților Maramureșului și Rodnei, în pădurile înghețate de brazi și pe pajiștile alpine
 • Workshop-uri în materie de siguranța în afara pârtiei
 • Prezentări tematice + exerciții specifice
 • Tratament „all Maramureș inclusive”: cazare într-o cabana de bușteni, mic dejun, recovery snack, cină
 • Tricou de bumbac „TNQ First Lines”
 • Workshop Pieps
Previous
Next
Previous
Next

Descriere

Zăpada a lenevit până acum în iarna asta, dar noi suntem la fel de motivați ca întotdeauna să te ducem în outdoor și să-ți oferim o experiență nouă în munții din Maramureș la a doua ediție a camp-ului de iarnă First Lines. Locul de joacă deja consacrat, indiferent de anotimp, se află la baza munților Rodnei și ai Maramureșului și reprezintă cadrul perfect pentru o incursiune memorabilă în backcountry-ul autohton.

La fel ca anul trecut, vom face două grupe, una de splitboard și cealaltă de schi de tură, ambele însoțite de instructori atestați, membri Salvamont și oameni cu experiență îndelungată.

Zona noastră de joacă va fi în imediata apropiere a pârtiei, pentru a facilita coborârea în siguranță a grupei cu aptitudini tehnice mai reduse – pentru care zăpada neamenajată nu e cea mai atractivă opțiune.

Cazare

Măsurile de siguranță & igienă și respectarea limitările legale reprezintă cel mai important factor pentru noi în sezonul acesta. Din acest motiv cazarea se va face exclusiv în camere single, exceptând cazurile în care participanții sunt membri ai aceleași familii și locuiesc împreună.

Tabăra de bază ne permite împărțirea participanților în două clădiri separate și distanțate (100 m+), fără spații comune în interior, fiecare cameră având o baie dotată cu duș+wc.

Vom servi două mese/zi, iar acestea vor fi consumate pe terasa acoperită sau pentru doritori în apartamentele personale, exclusiv cu veselă și tacâmuri de unică folosință. 

Nu-ți face probleme pentru atmosferă, vom avea cu siguranță grijă ca aceasta să se ridice la nivelul așteptărilor provocate de alte eveniment TNQ.

Previous
Next

itinerariu First Lines 2021

ziua 1. Sosirea. 11.02.2021

Joi seara e timpul să ne revedem și să descoperi ceea ce ți-am pregătit pentru următoarele zile. Pe lângă micile obligații tehnice de preluare a pachetelor de înscriere și a camerelor, te așteaptă o cină pe măsura efortului din ziua următoare și o prezentare în care afli toate informațiile necesare.

ziua 2. Inițiere. Workshop. Prezentări

Prima zi la First Lines 2021 e gata să explodeze de la atâtea activități. Dimineața începe cu un curs de inițiere în utilizarea echipamentului, în deplasarea/ascensiunea pe splitboard și schi + aprecierea tehnicii tale pe coborâre. De asemenea vei avea parte de un curs de siguranță în backcountry. Cât de mult ne dăm la vale pe versanți neatinși depinde de condițiile meteo la fața locului! Nu-ți face griji, indiferent de vreme nu vei pleca odihnit la cabană. 

Seara vei afla mai multe despre siguranța pe munte și echipamentul specific.

ziua 3. Tură!

Sâmbăta e dedicată în mare parte unei ture epice în Munții Maramureșului și ai Rodnei. La fața locului vei afla informații despre traseu , diferență de nivel + aspecte tehnice. Tura nu va avea loc pe teren cu risc de avalanșă, însă te va purta adânc în backcountry-ul din nordul țării. Poate aduci și o frontală în rucsac! 😀

Seara vei avea parte de prezentări despre echipamentul Ski Trab, aspecte legate de pregătirea specifică și multe altele!

ziua 4. Uphill Battle

Când oboseala e mare, nimic nu îți trezește cheful de dat precum o luptă anti-gravitațională contra cronometru. Dacă ai fost la vreun camp de vară, știi cu siguranță despre ce vorbim. Iar dacă nu ai fost, vei afla! 

Programul se încheie cu o masă finală după activitatea intensă din teren, camerele fiind predate până în jurul orei 17:00.

Cum a fost la First Lines în 2020!

Înscrie-te acum sau vei fi cu un an mai în vârstă atunci când o vei face!

Pentru o înscriere validă completează formularul și achită avansul în valoare de 400 LEI/pachet. Valoarea integrală a pachetului se achită pe contul:

The North Quest SRL
BRD
RO63BRDE250SV82529032500

Până pe data de 5 februarie 2021

First Lines 2021

11.02-14.02.2021
lei1499
1299 lei 03.01. - 24.01.2021
 • 3  nopți de cazare în cameră SINGLE cu două mese pe zi
 • 3 x mic dejun, 3 x cină, 3 x gustare
 • 3 zile cu ture de iarnă pe schiuri sau splitboard
 • 101: schi de tură/splitboard cu instructori calificați
 • Prezentare pe tema antrenamentului + nutriției + siguranței în backcountry + echipament
 • Pachet de înscriere: tricou de bumbac cu design unic First Lines 2021
 • Inchiriere echipament schi de tură/splitboard (clăpari, schiuri, piei de focă sau board, piei de focă, fără boots) OPTIONAL (cost suplimentar)
 • Workshop Pieps

testimoniale

Parteneri