[masterslider id=”7″]

Descriere


Potrivit legendei, Pintea cel Viteaz și haiducii săi semănau panica și groaza printre nobilii din regiunea Maramureșului. Împreună, aceștia atacau castele, luau hrană, provizii, haine și mai ales bani de la cei bogați pentru a le da mai târziu săracilor. Prinderea lui Pintea s-a dovedit imposibiliă deoarece acesta se ascundea în pădurile dese din munți și reușea să evite capturarea, ajutat de calul său legendar, din carne și oase, nu carbon.

În prezent, regiunea Maramureșului Istoric este în multe feluri asemenea lui Pintea, un bastion în calea modernizării și a stilului de viață aferent. Fiind o regiune izolată cu o bogată diversitate culturală, imaginea satului tradițional și a naturii spectaculoase definesc peisajele din Maramureșul Istoric. Satele tradiționale presărate cu clădiri și biserici de lemn, care mențin nealterată arhitectura regională, sunt locuite de oameni simpli care-și lucrează pământurile așa cum au făcut-o secole la rând strămoșii lor. Veșmintele tradiționale purtate cu mândrie de localnici, obiceiurile culinare locale și stilul de viață cu îndeletniciri arhaice completează într-un mod unic imaginea satului tradițional.

În acest peisaj tradițional se găsește o rețea complexă de drumuri, cărări și poteci care cu secole în urmă îi deserveau pe Pintea și pe haiducii săi, angrenați în lupta împotriva nedreptății sociale. În prezent, rutele de odinioară sunt perfect potrivite pentru a fi explorate și traversate pe un mountain bike. Pedalând pe urcările din regiune și coborând în viteză pe cărări alese , te vei simți ca un haiduc, vei fi o versiune modernă a lui Pintea Viteazul… cu un mountain bike pe post de cal. Împreună vom descoperi cele mai spectaculoase peisaje din regiune, peisaje la care ne vor conduce drumurile forestiere și single trail-urile atent selecționate.

Vei fi nevoit să urci prin forțele proprii din nenumăratele văi care delimitează zonele montane, totul pentru a fi recompensat cu coborâri tehnice presărate cu urcări scurte dar abrupte, într-un cadru natural deosebit . Dacă ai o înclinație spre urcări, află că la capătul cățărarilor am pregătit câteva coborâri lungi și solicitante care de îndată ce le-ai parcurs, te vor chema înapoi.

Pe vremea lui Pintea, sădirea groazei în rândul nobililor era cu siguranță un hobby foarte solicitant, care implicit necesita odihnă corespunzătoare. Asemenea activității lui Pintea, mountain biking-ul este un sport istovitor căruia îi poți face față numai printr-un somn bun și mâncare de calitate. Din acest motiv am acordat deosebită atenție pentru a selecta acele cazări care oferă un confort ridicat și mese pe măsura efortului. Am pus preț si pe nevoia de a reda acea atmosferă tipică satului tradițional așa încât unitățile de cazare selectate pentru tine îmbină armonios confortul ridicat cu arhitectura tradițională, în satul Breb din inima Maramureșului. Pintea ar fi ucis, la propriu, pentru condițiile astea! Și dacă tot veni vorba de cazare, trebui să știi că mesele oferite au caracter tradițional regional și sunt alcătuite din ingredientele de proveniență locală care îți vor satisface poftele și te vor pune pe picioare după o zi solicitantă.

Pentru a rezuma totul, dacă ești un mountain biker entuziast căruia îi plac turele mai lungi compuse din urcări solicitante dar ciclabile, un teren variat, single track-uri, drumuri forestiere și coborâri tehnice și te atrage cultura rurală și stilul de viață arhaic, atunci poți cu siguranță să fii nerăbdător să pedalezi pe cărările lui Pintea. Totul are loc în inima Maramureșului, regiune declarată drept destinația numărul unu în cadrul clasamentului „best trip destinations” 2015 întocmit de National Geographic.

Itinerar


Cum va decurge aventura ta:

 

Servicii incluse


Poți descoperi moștenirea lui Pintea cel Viteaz în două modalități:

1. Pachetul Full:

  • În funcție de mărimea grupului unul sau doi ghizi de mountain bike cu o pregătire fizică impecabilă, o tehnică solidă și care cunosc perfect zonele parcurse. Ei îți vor putea oferi de asemenea sfaturi tehnice precum și sfaturi privind dozarea efortului în timpul ieșirilor
  • 6 nopți de cazare la pensiuni sau hotel-uri (în funcție de disponibilitatea locurilor de cazare și de dorința preexprimată)
  • Mic dejun tradițional cu specific culinar regional și cină (6 x mic dejun, 6 x cină)
  • Mic pachet de întâmpinare plus un păhărel obligatoriu de țuică
  • Transport de la aeroport/gară până la cazare și înapoi la finalul șederii, transportul ocazional de la cazare până la punctul de plecare al traseului și înapoi
  • Prezentarea traseului pe care-l vom parcurge în ziua următoare
  • Sfaturi tehnice, sfaturi referitoare la antrenament și alimentație în cadrul prezentării

2. Pachetul Ghid pentru traseul lui Pintea

Pachetul conține:

  • În funcție de mărimea grupului, unul sau doi ghizi de mountain bike cu o pregătire fizică impecabilă, o tehnică solidă și care cunosc perfect zonele parcurse. Ei îți vor putea oferi de asemenea sfaturi tehnice precum și sfaturi privind dozarea efortului în timpul ieșirilor;

Acest pachet nu conține cazare cu demipensiune, transportul și nici prezentările fiecărei etape în parte sau a prezentarilor legate de antrenament/tehnică/alimentație.

Te mai gândești?

Contactează-ne și îți vom oferi toate detaliile de care ai nevoie.

Ai nevoie de un mountain bike, un ebike sau de o cursieră?

Spune-ne ce-ți dorești și vom face tot posibilul să-ți îndeplinim dorințele în materie de echipament!

[cta-modal button=”Scrie-ne”]

[contact-form-7 id=”491″ title=”Form Experiente: Pintea”]

[/cta-modal]